Welkom bij

Wereldwinkel Zevenaar

Koffiegranitta

 

lees verder .....

 

 

Noedels met pittig gebakken groenten

 

Lees verder ......

 

Warme chocokokosmelk met slagroom

 

Lees verder .....

 

Luchtige chocolade pindabrokken

 

Lees verder .....

 

 

Brownies met kokos crème topping

 

Lees verder .....

 

Rijst met vegetarische groene currysaus

 

Lees verder ......

 

Kip gestoofd in rooibosthee

 

Lees verder ......

 

 

 

 

 

 

Koffiegranitta

Dessrt voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 10 minuten (exclusief tijd in de vriezer)

Ingrediënten

100 g Koffie Goud, snf*
1 l water
150 g Rietsuiker*
1 zakje Nougat vanille & chocolade*
1 zakje Koffieboontjes in melkchocolade*

Ingrediënten gemarkeerd met een * zijn verkrijgbaar als Fair Trade Original-product

 

Bereidingswijze

Maak de granitta een dag van te voren. Zet koffie met 100 gram koffie Goud en 1 liter water. Voeg de rietsuiker bij de ca. 800 ml extra sterke koffie en roer tot de suiker is opgelost. Giet dit mengsel in een braadslede of tupperwarebak en laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur.

Bedek de braadslede met huishoudfolie en zet deze in de vriezer. Roer na ca. 1-2 uur de massa met een vork door elkaar, zodat er mooie ijskristallen ontstaan. Herhaal dit nog 1-2 keer en laat de granitta tot gebruik in de vriezer staan. Verdeel de granitta over vier glazen en serveer hem ijskoud met nougat, koffieboontjes of anders lekkers van Fair Trade Original.

Naar begin

 

Noedels met pittig gebakken groenten

Voor 4 personen

Bereidingstijd ca. 15 minuten

Ingrediënten 

  • 1 pak Tibetaande noedels*
  • 1 kleine broccoli, in roosjes
  • 1 prei, in reepjes gesneden
  • 2-3 stengels bleekselderij, in reepjes
  • 2-3 el Piri piri olie*
  • 75 ml Ketjap Manis*
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 250 g champignons, in vieren
  • 50 g Cashewnoten*, grof gehakt
  • 2 el vers korianderblad, grof gehakt

Ingrediënten gemarkeerd met een * zijn verkrijgbaar als Fair Trade Original-product

Bereiding

  • Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Kook de broccoliroosjes in 5 minuten beetgaar.
  • Leg de gesneden prei en de bleekselderij in een vergiet en giet de broccoliroosjes hier overheen af.
  • Maak een marinade van de piri piri olie, de ketjap manis en de knoflook.
  • Meng de prei, de bleekselderij, de broccoliroosjes en de champignons er goed doorheen.
  • Verhit een wok, voeg degemarineerde groente toe en roerbak enkele minuten.
  • Voeg de noedels toe en roerbak ze kort mee.
  • Verdeel het gerecht over 4 borden/kommen en garneer met de gehakte cashewnoten en de verse koriander.

Naar begin

Warme chocokokosmelk met slagroom

Voor 4 glazen/personen

Bereidingstijd: ca. 10 minuten

Lekker met stroopwafels, nougat, noussine bonbons en/of koffielikeur parels.

Ingrediënten

  • 800 ml melk
  • 8 tl Cacaopoeder*
  • 6 tl Rietsuiker*
  • 12 el Kokosmelk*
  • 50 ml slagroom
  • 2 tl Hagelslag puur*
  • Stroopwafels*
  • Nougat honing/noot*
  • Noussine bonbon met hazelnootvulling*
  • Koffielikeur Parels in melkchocolade*

Ingrediënten gemarkeerd met een * zijn verkrijgbaar als Fair Trade Original-product.

Bereiding

  • Giet de melk in een steelpannetje en breng het aan de kook.
  • Maak intussen in vier mokken een glad papje van 2 theelepels cacao, 1,5 theelepel rietsuiker (of meer naar smaak) en 3 eetlepels kokosmelk per mok.
  • Schenk de hete melk erbij en roer goed door.
  • Klop de slagroom stijf en verdeel over de hete chocokokosmelk.
  • Garneer met de hagelslag.

Naar begin

Luchtige chocolade pindabrokken

Voor ca. 12-16 brokken

Bereidingstijd: ca. 10 minuten

Ingrediënten

  • 5 rijstwafels*
  • 3 el pindakaas*
  • 150 g chocolade* (melk of puur naar smaak)*
  • 1 pak vlokken*

Ingrediënten gemarkeerd met een * zijn verkrijgbaar als Fair Trade Original-product.

Bereiding

  • Verkruimel de rijstwafels boven een kom en voeg de pindakaas toe. Meng dit goed door elkaar (dit gaat het eenvoudigst met je handen).
  • Verhit een pan met een laag water en hang hierboven een, liefst metalen, kom die het water net niet raakt.
  • Breek de chocola in stukken en leg ze in de kom boven het vuur.
  • Laat de chocolade au-bain-marie smelten en roer af en toe door.
  • Giet, zodra de chocolade gesmolten is, het rijstwafelmengsel erbij en neem het van het vuur.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier. Verdeel het mengsel met behulp van een spatel over het bakpapier en strijk het uit tot een plak van ca. 1 cm dik.
  • Bestrooi royaal met de vlokken en laat drogen.
  • Breek het geheel voor het serveren in gelijke blokken.

Naar begin

Brownies met kokos creme topping

Voor ca. 12 stuks

Bereidingstijd: ca. 50 minuten

Ingrediënten

  • 1 pak Bakmix voor brownies*
  • 1 blik Kokosmelk*
  • 50 boter, op kamertemperatuur
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • ca. 150 g poedersuiker
  • 1 el Cacaopoeder*

Ingrediënten gemarkeerd met een * zijn verkrijgbaar als Fair Trade Original-product.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor volgens de aanwijzing op de verpakking van de bakmix.
  • Volg voor de bereiding van de brownies de gebruiksaanwijzing, maar neem in plaats van water, 125 ml van het meest vloeibare (waterige) gedeelte uit het blik kokos (vang het vaste gedeelte op in een zeef).
  • Volg verder de aanwijzingen tot stap 4 van het onderdeel ‘Bakken’ op de verpakking.
  • Verhit intussen in een sauspan de rest van de kokosmelk en voeg de vanillesuiker toe.
  • Laat het op een laag vuur in 20 minuten inkoken tot ca 100 ml en neem dan van het vuur.
  • Voeg in delen de poedersuiker toe en meng tot een egale glazuurachtige crème.
  • Bestrijk de brownies, zodra deze zijn afgekoeld, met de kokoscrème.
  • Laat het nog even staan tot de crèmelaag hard is geworden.
  • Snijd de brownies voor het serveren in gelijke vierkantjes en bestuif met cacaopoeder.

Naar begin

Rijst met vegetarische groene currysaus

Hoofdgerecht voor 3-4 personen

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 pak Pandan Rijst*
  • 1 zak paprikamix (3 stuks)
  • 3 el Olijfolie extra vierge*
  • 1 zakje Groene Curry Kruidenpasta*
  • 1/2 blik Ananas op sap*
  • 4 el Pindakaas*
  • 1 zakje Cashewnoten, gezouten*

Ingrediënten gemarkeerd met een * zijn verkrijgbaar als Fair Trade Original-product.

Bereiding

  • Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Maak intussen de paprika’s schoon en snijd ze in repen.
  • Verhit de olie in een wok of braadpan en voeg de curry toe.
  • Bak tot de geuren vrijkomen.
  • Voeg de reepjes paprika toe en roerbak deze kort.
  • Blus de curry af met een deel van het ananassap.
  • Voeg de pindakaas en in stukjes gesneden ananas toe en meng alles goed door elkaar.
  • Laat ca. 8 minuten pruttelen op middelmatig vuur.
  • Serveer met de rijst en garneer met cashewnoten.

Tip: ook lekker met gehakt of stukjes gebakken kipfilet.
Wijntip: Sauvignon Blanc (wit), Chili. Fair Trade Original

Naar begin

Kip gestoofd in rooibosthee

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 10 minuten (excusief 40 minuten oventijd)

Ingrediënten

  • 1 kippenbouillonblokje
  • 500 gr. kipdijfilet
  • Zeezoutmix chilipeper*
  • 4 el plantaardige olie
  • 100 g sjalotjes, gepeld en gehalveerd
  • 3 el tomatenpuree
  • 3 zakjes Rooibosthee spicy orange*
  • 500 g cherrytomaatjes
  • 2 sinaasappels, in parten
  • 300 g Basmati rijst*

Ingrediënten gemarkeerd met een * zijn verkrijgbaar als Fair Trade Original-product.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor tot 180ºC.
  • Breng 400 ml water aan de kook en giet het samen met het bouillonblokje in een kan.
  • Wrijf de kip flink in met de zeezoutmix.
  • Verhit de olie in een braadpan en braad de kip rondom aan.
  • Fruit de sjalotjes even mee.
  • Roer de tomatenpuree door de bouillon en blus hiermee de kip af.
  • Voeg de theezakjes toe en zet de pan 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Voeg daarna de cherrytomaatjes en de sinaasappelparten toe en zet de pan nog 20-30 minuten in de oven.
  • Bereid intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Verwijder de theezakjes uit het kipgerecht.
  • Serveer met de gekookte rijst.

Naar begin